Bureau 42 is opgericht door Margreth Verhulst in 2014. Margreth Verhulst heeft jarenlange ervaring in het behartigen van alle juridische-, regelgeving- en public affairs-belangen van ICT-bedrijven en cliënten in de dynamische wereld van internet, technologie en in de maatschappij. Margreth weet daarom wat voor een bedrijf van belang is.

Margreth is juridisch goed onderlegd, professioneel, betrouwbaar, gedreven, pragmatisch, resultaatgericht en vasthoudend, creatief en zeer toegankelijk. Margreth wordt regelmatig uitgenodigd als spreker en pannellid en ook werd ze vaak om advies gevraagd bij de beantwoording van kamervragen.

Bedrijfsjurist, Public affairs officer en IP-advocaat

Voor de oprichting van Bureau 42 werkte Margreth Verhulst 16 jaar als public & regulatory affairs officer en als senior bedrijfsjurist bij internetservice-provider XS4ALL, als IP-jurist en merkgemachtigde bij telecomaanbieder KPN en als IP-advocaat bij De Vos & Partners advocaten.

5 jaar lang was Margreth mede-auteur en redacteur van een serie van 5 boeken waarin kunstenaars, wetenschappers, techneuten, visionairs en andere inspirerende mensen hun visie gaven op internet, technologie en maatschappij.

Margreth Verhulst

Margreth Verhulst

Ervaring en expertise

Een greep uit de werkzaamheden van Margreth Verhulst:

 • Initiëren en begeleiden van de spraakmakende rechtszaak van XS4ALL tegen Brein over het blokkeren van toegang tot de website van The Pirate Bay, de zaak van XS4ALL tegen de Staat over de aftapkosten en de spraakmakende zaak van XS4LL tegen Scientology over auteursrecht vs informatievrijheid.
 • Verantwoordelijk voor het privacybeleid van XS4ALL waaronder de privacyverklaring, introductie van een transparantierapport, cookie compliance-traject, het beoordelen van het verstrekken van gegevens aan derden waaronder opsporingsdiensten en het adviseren over privacy bij innovatieve diensten en veiligheid.
 • Opstellen van een notice and take down-beleid en ook intensief betrokken bij de totstandkoming van de landelijke gedragscode NTD.
 • Nederlandse en Europese lobby over de bewaarplicht/dataretentie, het auteursrechtdebat, privacy, cookies en het blokkeren van kinderporno.
 • Opstellen en onderhandelen van contracten en andere juridische documenten, intellectueel eigendomsrecht, corporate governance, compliance, contractmanagement, het opstellen van interne beleidsdocumenten, maken van position papers en het behartigen van de belangen van XS4ALL en KPN in Den Haag en Brussel.
 • Adviseren over nieuwe (innovatieve of experimentele) diensten en samenwerkingen.
 • Begeleiden van een aantal overnames zoals de verkoop van de telefoongids door KPN, de overname van internetservice-providers Cistron, HCC net en Demon door XS4ALL.
 • Beheren van de merkportefeuille van KPN, waaronder wereldwijde merkregistraties, oppositieprocedures en merkinbreuken voor KPN en TNT, de bescherming van de kleur groen en rebrandingtrajecten zoals van Orange naar Base in België en de introductie van het merk I mode in Nederland.

Beroepsverenigingen

Margreth is aangesloten bij:

 • de Vereniging voor Auteursrecht.
 • Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht.
 • Vereniging Privacy Recht.
 • Beroepsvereniging voor Public Affairs.

Vragen? Neem contact op