Juridisch advies

Bureau 42 is een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, informatie- en communicatietechnologie en privacyrecht.

Wij geloven dat een goed juridisch advies niet bestaat zonder grondige kennis van de markt en actuele kennis van de ontwikkelingen waarmee u te maken heeft. Bureau 42 heeft deze kennis in huis door een ruime ervaring in het bedrijfsleven, met name in de ICT-sector. Technologische ontwikkelingen brengen nieuwe juridische vragen met zich mee. Dit vraagt om een passende oplossing, een uitdaging die wij graag met u aangaan.

Public Affairs

Bureau 42 adviseert ook op het gebied van public affairs. Waarom zou u zich in allerlei bochten wringen om aan ingewikkelde of praktisch niet-uitvoerbare wetgeving te voldoen? Terwijl u ook de mogelijkheid heeft deze vooraf positief te beïnvloeden. Bureau 42 helpt u strategisch in te spelen op politieke besluitvorming en veranderingen in de maatschappij in het belang van uw organisatie.

Bureau 42 heeft een breed netwerk in de branche en kent zijn weg in zowel Den Haag als Brussel. Bureau 42 handelt daarbij professioneel en op integere wijze waarbij transparantie en vertrouwen voorop staan.
Lees meer over onze specialismen

The hitchhiker’s guide to the galaxy

The hitchhiker’s guide to the galaxy

Dit kan Bureau 42 voor u betekenen

Wat Bureau 42 bijzonder maakt, is de combinatie van specialistische kennis van het recht, uitgebreide en actuele kennis van de markt en een ruime ervaring in het bedrijfsleven. Daardoor kunnen wij deskundig advies op maat bieden. Praktisch toepasbare adviezen in begrijpelijke taal, tegen flexibele tarieven.

Bureau 42 denkt graag met u mee:

  • U hoort liever wat mogelijk is dan wat onmogelijk is.
  • U heeft genoeg expertise in huis, maar wellicht niet op specialistische rechtsgebieden.
  • U bent op zoek naar iemand die het spel kent en meespeelt. Niet naar iemand die langs de lijn staat met goedbedoelde adviezen.

Bij ons kunt u terecht voor bruikbare adviezen, interne projecten, presentaties en workshops.

Voor het eventueel voeren van gerechtelijke procedures werken wij nauw samen met een vast advocatenkantoor. Vanzelfsprekend kunt u daar van afwijken.

Meer weten? Neem contact met ons op

De naam Bureau 42

Het getal 42 is het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles. Dit is een concept uit het science fiction-boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams. In dit verhaal gaat een groep pan-dimensionale wezens op zoek naar de zin van het leven. Ze construeren hiervoor een computer genaamd Deep Thought en geven hem opdracht om het antwoord op de vraag over het Leven, het Universum en Alles te berekenen. De computer berekent gedurende een verloop van 7,5 miljoen jaar en zijn antwoord is: 42.

Het boek geniet een enorme populariteit binnen de IT-gemeenschap en het getal 42 zie je dan ook op de meest vreemde plekken opduiken. Bijvoorbeeld in veel programmeervoorbeelden, handleidingen, aan het begin van ieder TIFF-bestand, als huisnummer en als naam van bedrijven. Bureau 42 sloot zich hierbij aan omdat het zijn roots mede heeft in de IT-wereld. Daarnaast is het hebben van een antwoord op alles een mooi streven voor een jurist.